Bemutatkozunk

 

Egyesületünk célja a látássérült személyek életminőségének javítása és a társadalmilag sérülékeny csoportok esélyegyenlőségének és beilleszkedésének támogatása.
Az élet minden területét érintően törekszünk arra, hogy előmozdítsuk az érintettek érvényesülését a mindennapokban.

 

A társadalmi integráció alapja a kölcsönös megismerés és elfogadás, ezért olyan közösségi tereket teremtünk és programokat szervezünk, ahol az ép és sérült emberek találkozhatnak.
Hisszük, hogy a társadalmi prekoncepciók lebontásának leghatékonyabb eszköze, ha az emberek állapotuktól függetlenül egyaránt tesznek azért, hogy a szánalom, sajnálat helyett a megismerés és tolerancia kerüljön előtérbe.

Főbb tevékenységeink:

Munka-KÉPESkönyv

Interaktív fogyatékosügyi szemléletformáló programokat bonyolítunk le.

Fogyatékossággal élő álláskeresőknek szóló képzésünk mellett szerepet vállalunk szervezetek munkatárs-toborzásában.

Önsegítő csoportunk lehetőséget nyújt a mindennapi problémák feldolgozására, tapasztalatcserére, új egyéni problémamegoldási stratégiák kialakítására.

Készségfejlesztő foglalkozásokkal segítjük az egyéni és társas kompetenciák fejlődését.

Kulturális programokat szervezünk, melyek fogyatékossági állapottól függetlenül minden érdeklődő számára tartalmas kikapcsolódást biztosítanak.

A szabadidő hasznos eltöltését célzó programokat –  pl. kirándulásokat, kulturális látogatásokat – biztosítunk.

A VTKE közérdekű önkéntesek fogadószervezete, önkénteseink száma folyamatosan bővül. Pozitív megerősítés számunkra, hogy – ügyfélként, önkéntesként és partnerként egyaránt- egyre többen csatlakoznak kezdeményezésünkhöz.